EPI kiest “wero” als commerciële naam voor zijn innovatieve digitale portefeuille   

September 21, 2023

Brussel, September 21, 2023 : Het European Payments Initiative (EPI) kondigt met trots de keuze van “wero aan als commerciële naam voor zijn baanbrekende digitale portefeuille. Dit strategische initiatief heeft als doel een Europese digitale betaaloplossing te ontwikkelen die voldoet aan de veranderende betaalbehoeften en consumenten en handelaars in heel Europa een naadloze en gebruiksvriendelijke betaalervaring biedt. 

wero logo in black with a yellow background

wero heeft de ambitie om de manier waarop mensen in Europa betalen en betaald willen worden te herdefiniëren, door gebruik te maken van een account-to-account infrastructuur om onmiddellijke betalingsstromen mogelijk te maken. Via deze nieuwe digitale portefeuille krijgen consumenten toegang tot een brede waaier aan functionaliteiten zoals veilige en snelle betalingen, P2P-transacties (persoon tot persoon), online betalingsmogelijkheden, loyaliteitsprogramma’s en nog veel meer. EPI heeft de aspiratie om wero te transformeren tot de favoriete digitale portefeuille in Europa en bestaande gaten in het huidige betalingsecosysteem te overbruggen. 

  

Het kiezen van de naam wero was een zorgvuldig proces waarbij uitgebreid onderzoek is gedaan en kwantitatieve en kwalitatieve feedback van consumenten is verkregen. In een markt vol voorspelbare merknamen voor betalingsoplossingen sprong wero uit een lijst van 238 kandidaatnamen die we in overweging namen, omdat het verschillende elementen combineert waar we voor staan: het collectieve Europese karakter in de “we”, een uitspraak gelijkaardig aan “Euro” , wat het Europese karakter onderstreept. Daarbovenop lijkt wero op “vero” dat “waarheid” betekent in Latijnse talen. Persoonlijk vind ik het een aanstekelijke naam met de eenvoudige maar memorabele structuur. De korte en vlotte klank resoneert met de snelle aard van digitale transacties“, zegt Martina Weimert, de CEO van EPI. 

  

wero zal beschikbaar zijn via de applicaties van de banken die lid zijn van EPI en als mobiele applicatie op zowel Android- als iOS-platforms. Op dit moment werkt EPI actief aan de lancering van wero in België, Frankrijk en Duitsland tegen midden 2024, gevolgd door Nederland, en streeft naar uitbreiding naar andere landen in de komende jaren. 

*** 

Over EPI: 

Het European Payments Initiative (EPI) is een initiatief van 16 Europese banken en financiële dienstverleners om een vooruitstrevende betaaloplossing op maat van Europa te ontwikkelen. EPI maakt gebruik van de infrastructuur voor onmiddellijke betalingen van bankrekening tot bankrekening die in Europa beschikbaar is om de efficiëntie te verbeteren en tussenpersonen in de betalingsstroom te verwijderen. Het is gericht op het mogelijk maken van innovatieve betalingen voor consumenten en handelaars in Europa voor alle soorten betalingstransacties. EPI zal in eerste instantie betalingen van persoon tot persoon (P2P) en persoon tot professional (P2Pro) ondersteunen, gevolgd door online en mobiele winkelbetalingen en vervolgens betalingen via fysieke verkooppunten.  

Voor persvragen kunt u contact opnemen met: 

Irina Dumitrescu, Head of PR 

Irina.dumitrescu@epicompany.eu 

+32 472 33 02 16